C
O
N
T
A
C
T

Oosthaven 23a
2801 PC  GOUDA
0182 524884 Contact / Reserveren

en-USnl-NL


 


 


3-GANGEN KEUZEMENU

€ 32,50

Buiten-brood gebakken door Bakker Johan met gezouten boter, humus en biologische olijfolie. € 6,50

VOORGERECHTEN

Geitenkaas uit de oven met hazelnoten, mesclun zongedroogde tomaten en een peren chutney. € 8,95

Huis gemarineerde zalm met gefrituurde kappertjes, gekonfijte rode uien en bieslook hangop. € 9,95

Dungesneden rundermuis van ‘Thierry Rietveld’ uit Bodegraven met oude Goudse kaas, pijnboompitten en pesto dressing. € 10,50

HOOFDGERECHTEN

Taartje van mozzarella en tomaten, krokante polenta, ravioli met rode biet en lente-ui met jalapeno chutney. € 19,00

Catch of the day. Dagprijs

“Beterleven” maishoenfilet met tomaten, brie en matonella, en rode pesto. € 19,75

‘Rietveld’ runderbiefstuk van de Belgische blauw met een rode wijnsaus. € 19,95

DESSERT

Vrije keus van onze a la carte kaart.

VOORGERECHTEN

Sashimi style’ watermeloen met gepekelde gember, wasabi sesamzaadjes en umami marinade. € 8,75

Gemarineerde verse tonijn met bosui, verse chili, krokante noedels en Japans mayonaise. € 12,50

Salade van gegrilde chorizo, garnalen, perzik en acetobalsamico dressing. € 9,50

Duo van gerookte en gekonfijte Krimpenerwaard gans met mango chutney. € 9,75

Tomaten bouillon met jonge groenten. € 7,50

Voorgerecht ‘Buiten’, alle 5 voorgerechten op een bord geserveerd. € 12,95

HOOFDGERECHTEN

Risotto met tomaten, voorjaars groenten, kastanje champignons en overjarige Goudse kaas. € 18,50

‘Reeuwijkse’ Paling in het groen. € 19,50

Nieuw Zeelands lamsrump met ras el hanout saus. € 19,75
 
Gegrilde kalf entrecote van ‘Thierry Rietveld’ uit Bodegraven met een kreeftensaus. € 19,95

Ribroast van het Gaasterlands kruidenvarken, met een knoflook, honing en rozemarijn saus. € 19,50


DESSERTS

Assortiment van Hollandse kazen.€ 11,50

Clafoutis van peer en basilicum met geroosterde amandel roomijs. € 7,95

Trio van chocolade, brownie, witte chocolade mousse en chocolade sorbetijs. € 7,95

Crème brulee van vanille met tonkabonen roomijs. € 7,95

Citroentaart met meringue en ‘strawberry cheesecake’ roomijs. € 7,95

Het nagerecht;
een beetje van dit en een beetje van dat. € 8,50

Koffie compleet;
thee of koffie met zoete lekkernijen. € 7,50

Alle ijs wordt voor ons gemaakt door Kaasboer 't Klooster in Haastrecht.

Binnen Bij Buiten




Gans bij Buiten



Algemeen Dagblad

Buiten eten en drinken staat vermeld in de Gouden Pollepel - Groene Hart, lees het artikel hier



WijnSpijs topper

Buiten eten + drinken – Gouda Lees het artikel

Reacties van de deelnemers:

Aan alle aspecten veel zorg besteed. Gaan we binnenkort zeker weer een keer eten.17-2-2015 20:35

Heerlijk gerecht zeer mooie bijpassende wijn, lieve goede bediening welkom gevoel. 17-2-2015 9:54

Moesten even wachten buiten maar omdat het mooi weer was, was dat geen probleem.16-2-2015 17:42

De topper van de wandeling!16-2-2015 12.10

Staat bovenaan mijn lijst! Was super!15-2-2015 20:08 

Alles Top, eten, bediening en ambiance. Leuke uitleg over de wijn. Die mensen snappen hoe je het iemand naar zijn zin kan maken.15-2-2015 19:41