C
O
N
T
A
C
T

Oosthaven 23a
2801 PC  GOUDA
0182 524884 Contact / Reserveren

en-USnl-NL

 


 



3-GANGEN KEUZEMENU

 

€ 32,50

Buiten-brood gebakken door Bakker Johan
met gezouten boter, Biancardo en biologische olijfolie.
€ 6,50

 

VOORGERECHTEN
Geitenkaas uit de oven met walnoten,  
gedroogde tomaten en een perenchutney.
€ 8,95

Huisgerookte “plukzalm" met gemarineerde venkel
en wasabi crème fraîche.
€ 9,95

Dungesneden rundermuis van ‘Thierry Rietveld’
uit Bodegraven met truffelmayonaise, pijnboompitten
en parmezaan.€ 10,50           

HOOFDGERECHTEN

Vegetarische proeverij;
Taartje van prei, gedroogde tomaat en Sikkepit,

ravioli van gekarameliseerde sjalotten en balsamico
bitterbal van Biet en empanade van prei en manchego
met tomatenchutney.
€ 19,00

 

Catch of the day.                                   dagprijs

“Beterleven” -maishoenfilet met gerookte rundermuis
en een saus van ui en champignons.
€ 19,75

‘Rietveld’ runderbiefstuk van de Belgische blauwe
met een gerookte knoflook-sjalotten saus.
€ 19,95

DESSERT

Vrije keuze van onze à la carte kaart.

 

VOORGERECHTEN

Salade met gemarineerde beukenzwam, vijgen,

gorgonzola en een balsamico-dressing.€ 8,95

Thaise viskoekjes met een oosterse salade
en chili-pindadressing.
€ 9,50

Procureur van Gaasterlands varken met
gekarameliseerde uitjes en piccalilly-mayonaise.
€ 9,75

Trio van gans; gerookte gansfilet uit de Krimpenerwaard 
en gekonfijte ganzenbout en ganzenlever
met dadel-vijgencompote.
€ 9,95

 

Schuimige soep van honing, knoflook en rozemarijn.€ 7,50

Voorgerecht ‘Buiten’
alle 5 voorgerechten op een bord geserveerd.
€ 12,95

HOOFDGERECHTEN

Risotto met pompoen, oesterzwammen, rucola

en pecorino.18,50

Op de huid gebakken snoekbaarsfilet
met sinaasappel-vadouvan-saus.€ 19,95

Gebakken Reeuwijkse eendenborst
met Chinese 5 spice-saus.€ 19,50

Rundersukade op grootmoeders wijze.€ 19,50

Zwijnhaas omwikkeld met spek, met
rode portsaus.€ 19,95

Duo van Hert; hertenbiefstuk en sukade van Hert
met een speculaassaus.€ 21,95




Menu "Buiten"

Dinsdag t/m donderdag 
3- gangen á la carte
€ 35,00

DESSERTS

Assortiment van Hollandse kazen 
met peren- dadel chutney en gesuikerd notenbrood.€ 11,50

Cheesecake met cognac kersen en amandelroomijs.€ 7,95

Trio van chocolade;

Chocolade "Bread & Butter" hazelnoottaart,
witte chocolademousse en chocoladesorbetijs.€ 7,95

Crème brûlée van vanille met yoghurt- bosbessenijs.€ 7,95

Sinaasappel-worteltaart met roomkaas
en speculaasijs.
€ 7,95

Het nagerecht;  
een beetje van dit en een beetje van dat.
€ 8,50

Koffie compleet;
thee of koffie met zoete lekkernijen.
€ 7,50

 

Al ons ijs wordt voor ons gemaakt door

Kaasboerderij ‘t Klooster in Haastrecht

Binnen Bij Buiten

 




Gans bij Buiten



WijnSpijs topper

Buiten eten + drinken – Gouda Lees het artikel

Reacties van de deelnemers:

Aan alle aspecten veel zorg besteed. Gaan we binnenkort zeker weer een keer eten.17-2-2015 20:35

Heerlijk gerecht zeer mooie bijpassende wijn, lieve goede bediening welkom gevoel. 17-2-2015 9:54

Moesten even wachten buiten maar omdat het mooi weer was, was dat geen probleem.16-2-2015 17:42

De topper van de wandeling!16-2-2015 12.10

Staat bovenaan mijn lijst! Was super!15-2-2015 20:08 

Alles Top, eten, bediening en ambiance. Leuke uitleg over de wijn. Die mensen snappen hoe je het iemand naar zijn zin kan maken.15-2-2015 19:41